آموزش مهارت نه گفتن در کودکان با 10 روش تضمینی

آموزش مهارت نه گفتن در کودکان با 10 روش تضمینی

مهارت نه گفتن در کودکان

تقویت برخی از مهارت‌ها مانند مهارت نه گفتن در کودکان از مهم‌ترین کارهایی است که والدین باید از همان سال‌های اول زندگی انجام دهند. دلیل اهمیت این آموزش این است که اگر کودک نتواند به موقع از کلمه نه استفاده کند، در آینده در معرض آسیب‌های رفتاری مختلفی قرار می‌گیرد. در ادامه نحوه آموزش نه گفتن به کودکان را موردبررسی قرار می‌دهیم تا بتوانید این مهارت را در کودک خود پرورش دهید.

مجموعه عمو کتابی، مرجع انواع کتاب کودک برای تمامی رده‌های سنی و در موضوعات مختلف از برترین ناشرهای کتاب کودکان است. با عمو کتابی، آزمون و خطایی در انتخاب و خرید کتاب در کار نخواهد بود. بهترین و تحسین‌شده‌ترین کتاب‌ ها گرد هم آمده‌اند تا برای کسانی که تمایل به خرید کتاب های ارزشمند دارند، هیچ دغدغه‌ای وجود نداشته باشد.

تکنیک‌های تقویت مهارت نه گفتن در کودکان

برای نه گفتن خود دلیل بیاورید

همان‌طورکه می‌دانید شرایط زمانه نسبت به قبل تغییرات بسیار زیادی داشته است، به‌طوری‌که در گذشته پدر و مادرها بدون هیچ دلیل و توضیحی با فرزند خود مخالف می‌کردند. امروزه شرایط به این شکل نیست و شما باید به فرزند و کودک خود دلیل مخالفت‌تان را بگویید تا کودک متوجه شود که پشت حرف شما منطق و دلیل وجود دارد. این کار باعث می‌شود که کودک شما بتواند در آینده به‌سادگی با منطق و دلیل با افراد مخالفت کند و نه بگوید.

برای نه گفتن خود دلیل بیاورید

از محیط خانه شروع کنید

بسیاری از والدین کودکان خود را مجبور می‌کنند که همیشه از خواسته‌هایشان اطاعت کنند و اگر کودکشان دربرابر خواسته‌ای که دارند مخالفت کنند، با پرخاشگری و عصبانیت واکنش نشان می‌دهند. این رفتار باعث می‌شود که کودک در آینده دربرابر خواسته‌های افراد دیگر نیز کوتاه بیایید و با آن‌ها موافقت کند.

بنابراین توصیه می‌‌شود آموزش نه گفتن به کودکان را از محیط خانه شروع کنید و به کودک خود آموزش دهید که می‌تواند دربرابر خواسته‌ای که از او می‌شود فکر کند و تصمیم بگیرد که با آن درخواست موافقت کند یا مخالفت، درواقع زمانی که والدین در محیط خانه به کودک خود حق انتخاب می‌دهند، به او یاد خواهند داد که می‌تواند با برخی از درخواست‌ها موافق و با برخی دیگر مخالف باشد.

انتخاب بازی‌های متناسب

از دیگر راه‌های تقویت مهارت نه گفتن در کودکان، قرار گرفتن در نقش‌های مختلف است. شما می‌توانید با طراحی یک بازی و قرار گرفتن در نقش‌های مختلف و خلق موقعیت‌های متفاوت شرایطی را تداعی کنید که در آن‌ها کودک یاد بگیرد که به هر درخواستی پاسخ مثبت ندهد. همچنین با سناریو‌های مختلفی که طراحی می‌کنید، باید به کودک خود آموزش دهید که برای چه موقعیت‌هایی دلیل مخالفت خود را توضیح دهد و چه موقعیت‌هایی نیاز به هیچ توضیحی ندارند.

مجموعه عمو کتابی، مرجع انواع بازی فکری های کودکانه برای تمامی رده‌های سنی و در موضوعات مختلف از برترین تولیدکنندگان بازی های فکری است. میتوانید برای خرید بازی فکری کودک، پس از انتخاب بازه سنی مدنظر خود، بازی فکری های مناسب سن کودکتان را بر اساس تعداد نفرات بازی مشاهده کنید و بررسی و خرید نمایید. با عمو کتابی، آزمون و خطایی در انتخاب و خرید بازی فکری کودکانه در کار نخواهد بود. بهترین و تحسین‌شده‌ترین بازی ها گرد هم آمده‌اند تا برای کسانی که تمایل به خرید بازی های فکری کودکانه و مفید دارند، هیچ دغدغه‌ای وجود نداشته باشد.

خودتان در موقعیت‌های لازم نه بگویید

برخی از والدین خودشان توانایی مخالفت با نظرات افراد دیگر را ندارند و با هردرخواستی که از آن‌ها می‌شود موافقت می‌کنند. این دست از والدین نمی‌توانند الگوی خوبی برای کودکان خود باشند، زیرا کودکان تا یک سن مشخصی فقط به پدر و مادر خود نگاه می‌کنند و از آن‌ها الگو می‌گیرند. بنابراین اگر تصمیم دارید مهارت نه گفتن در کودکان را تقویت کنید، لازم است که بتوانید خودتان به درخواست‌های غیرمعقول نه بگویید.

خودتان در موقعیت‌های لازم نه بگویید

به موقع و به اندازه نه بگویید

اگر شما در نه گفتن زیاده‌روی کنید یا در موقعیت‌های اشتباهی از نه استفاده کنید، به‌مرور زمان تاثیر این کلمه از بین خواهد رفت. در حقیقت کودک شما نباید فکر کند که شما مخالف همه‌چیز هستید، زیرا اگر چنین تفکری در ذهن فرزند شما شکل گیرد لجباز می‌شود و دیگر به‌درستی در موقعیت‌های لازم از نه استفاده نمی‌کند. فراموش نکنید که کودکان بیشتر از آنکه به صحبت‌های شما گوش دهند، به کارها و رفتارهایتان توجه می‏کنند، از همین رو شما باید به موقع و به اندازه نه بگویید تا کودکتان نتیجه مثبت این عملکرد را مشاهده کند..

آموزش جملات کاربردی

یکی دیگر از راهکارهای مناسب برای اینکه بتوانید مهارت نه گفتن در کودکان را تقویت کنید، آموزش جملات کاربردی است. شما باید این جملات را به کودک خود آموزش دهید و از او بخواهید که در شرایط‌های مختلف از آن‌ها استفاده کند. این جملات عبارتند از:

  • نه، به‌نظر من این کار درست نیست و نباید آن را انجام دهیم.
  • نه، من اجازه ندارم با شما جایی بیاییم.
  • نه متشکرم.

سپس باید خودتان موقعیت‌هایی را خلق کنید تا کودک در آن موقعیت‌ها از این جملات استفاده کند تا شما مطمئن شوید که فرزندتان توانایی نه گفتن به درخواست‌های مختلف را دارد.

اصرار و گریه راه چاره نیست

بسیاری از کودکان زمانی که از والدین خود جواب منفی می‌گیرند، سعی می‌کنند که با تکرار خواسته‌ی خود نظر مثبت پدر و مادر را جلب کنند. دقت داشته باشید که یکی از راه‌های مناسب برای ایجاد مهارت نه گفتن در کودکان این است که به او نشان دهید نه گفتن ارزش دارد و نباید به‌راحتی نظر خود را تغییر دهد. پس با قاطعیت روی حرف خود بایستید تا کودک شما نیز یاد بگیرد که اگر در آینده با پافشاری افراد دیگر مواجه شد، روی حرف خود بایستد. این مقاله به زودی به روز رسانی میشود

اصرار و گریه راه چاره نیست

استفاده از کتاب‌های کودکانه

استفاده از کتاب مهارت نه گفتن در کودکان از دیگر کارهایی است که شما می‌توانید انجام دهید. امروزه به‌دلیل اینکه مهارت نه گفتن در کودکان به یک مهارت اساسی و ضروری تبدیل شده است، کتاب‌های مختلفی وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.
همچنین شما می‌توانید خودتان داستان‌هایی را با این موضوع طراحی کنید و به کودکتان بگویید. دقت داشته باشید که کودکان بسیار تحت تاثیر داستان قرار می‌گیرند و اگر شما انتخاب‌های درستی داشته باشید، می‌توانید به خوبی این مهارت را در فرزند خود تقویت کنید.

تقویت اعتماد و عزت‌نفس در کودک

لازم است بدانید یکی از دلایلی که کودکان نمی‌توانند نه بگویند، عدم داشتن اعتماد به خود و عزت‌نفس است. در چنین شرایطی، کودک شما توانایی‌هایی که دارد را قبول ندارد و خود را فرد ارزشمندی نمی‌داند، از همین رو با هردرخواستی که از او می‌شود موافقت می‌کند. برای جلوگیری از چنین موضوعی لازم است که شما به‌عنوان والدین دائما از عملکرد و رفتار درست فرزند خود تعریف کنید و به او بفهمانید که چقدر ارزشمند است و می‌تواند در تصمیم‌گیری‌ها نظر بدهد.

بازی با هم‌سالان

اجازه دهید کودک شما با هم‌سالان خود بازی کند. برقراری ارتباط با دوستان از تاثیرگذارترین آموزش‌ها است، البته به‌شرط آنکه دوست‌های کودک شما بتوانند تجربه مفیدی را در اختیار فرزندتان قرار دهند و باعث شوند که کودک شما تجربه‌های خوبی کسب کند. این نکته را درنظر داشته باشید که آموزش مهارت نه گفتن در کودکان با وجود دوستانی که دارند موثرتر است و بیشتر در ذهن آن‌ها باقی می‌ماند.

بازی با هم‌سالان

جمع‌بندی

همان‌طورکه مطالعه کردید، در این مقاله به راه‏کارهای موثر بر مهارت نه گفتن در کودکان پرداختیم. حال اگر شما بتوانید به نکات گفته شده توجه کافی داشته باشید و آن‌ها را انجام دهید، در تقویت این مهارت در کودک‌تان موفق شده‌اید و از آسیب دیدن دلبندتان در آینده جلوگیری کرده‌اید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 1 =